En av kvällarna på Bornholm gjorde vi något extravagant. Kalle och Helle (min bror och svägerska) hade bokat bord till oss på den populära restaurangen Kadeau. Twisten var att restaurangen har en stjärna i Michelin. Även om vi såklart fick betala kalaset själva så tyckte jag det var så oerhört omtänksamt att de tänkte på oss, bokade bord och passade Algot. För att de vet att vi kämpat lite under våren och alla par behöver lite alone time. Vi bestämde att det fick bli bröllopsdagsfirande i efterhand. I maj var vår fjärde bröllopsdag som gick helt obemärkt förbi. Precis som att att vi har varit tillsammans i tio år i år. Det borde varit något vi skulle ha firat, men det tionde året visade sig bli vårt absolut tuffaste. Så med det sagt tyckte vi att det var ett fint tillfälle att skåla in ett bättre elfte år. Kadeau har en resturang i Köpenhamn också, med ännu fler stjärnor om jag inte har helt fel. Men denna är helt unik eftersom den ligger precis vid havet. Och det kunde ju knappt ha varit en bättre sommar att besöka restaurangen. Vi fick ett bord närmst stranden och havet, helt vindstilla och med en ljusrosa himmel och fullmåne. Allt som allt blev det min finaste restaurangupplevelse ever tror jag. Jag och Anton har alltid delat matintresset och det var fint att få göra något sånt här igen. Grejen med såna här ställen är att all mat låter så otroligt enkel. Så enkel att man nästan får en hjärtattack när man hör vad det kostar. Men jag ser det som en form av konst. Lika mycket kärlek i detta som i något annat kreativt. Jag är ingen matskribent, eller matfotograf, jag bara gillar väldigt väldigt god mat. Denna var så god och så fin att till och med jag tyckte det var värt att störa ögonblicket med en bild. Med brist på plats i hjärnbanken kallar jag denna förrätt för "tjusig zucchini". Broccolistam med hackade myror. Oväntat gott och väldigt syrligt. Friterade fjordräckor på toast (som man då skulle äta hela). Solnedgången sträckte sig hela vägen till oss och var så oerhört fin och delikat. Stekt gröt med torkade blommor och ost. En av de bästa rätterna på kvällen. Den och potatisrätten med ostsås som tyvärr inte hamnade på bild. Men ni hör ju; allt låter så otroligt enkelt. Men ofta är det som ser enkelt ut, jäkligt svårt. Kyckling i kålblad med vildsenap och jättegod sås. Mycket var såklart med råvaror från området, eller direkt från stranden. Myrorna plockades på plats. Vi beställde till ena juicepaket istället för vin. Oerhört kreativa och goda juice som höjde hela upplevelsen av maten. Väl värt alltså. Morötter på fyra olika sätt med typ grädde som var en dessert. Och så en annan dessert; en grantårta. De små bebis-fladdermössen är det innersta på en grankotte. Så knäppt och gott! Sen körde vi hem mätta och belåtna och tacksamma för en så fin matupplevelse.