<div>För några dagar sen, när vi var i Wanaka, bestämde vi oss att åka på en vintur kring Nya Zeelands mest kända Pinot Noir distrikt. Anton hade tjatat så förbaskat mycket om att han ville dricka vin, så det var bara att göra som man blev tillsagd, i vanlig tur och ordning. Eftersom Anton absolut inte kunde tänka sig att köra och spotta ut vinet, var vi tvunga att skaffa chafför. Nåja, vi kallade henne "guide". </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Vi började med vårt första glas runt elva på förmiddagen. Helt lagom tid, enligt Anton. Alla är hemskt trevliga här och hemskt intresserade av arkitektur visade det sig, så även om det första stället var bra så var det lite som en skolförhör för Anton. Fast han hade ju vin i handen, så vad gjorde det. </div> <div> </div> <div> </p> <div> </p> <div> </div> <div>Där var extremt fint och påminde så himla mycket om hemma, tyckte jag. </div> <div> <div> </div> <div>Här är vår bil för dagen! Det gäller att färdas med stil. Bilden var lika gammal som Anton, ACn var en lucka under vindrutan och hon drog i en spak till växel. Den funkade ungefär som en trombon tror vi.</div> <div> <div> </div> <div>Vi var lite fulla hela dagen.</div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>På ställe nummer två fick vi testa så in i bomben mycket viner, vi testade tretton olika viner, alltså allt dem hade. </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Efter den festen, tyckte guiden (chaffören) att vi behövde lite mat. </p> <div> </div> <div>Vi åt lam och hare som tillagats i en gammal vintunna, pinot noir marinerat! På en annan vingård såklart. </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Där var fint. </div> <div> <div> </div> <div>Vi körde vidare</div> <div> </p> <div> </p> <div> </div> <div>och gjorde om allting. Här är pinot noir.</div> <div> <div> </div> <div>Det var den finaste vingården och minsta. Ett litet lerhus, vinrankor, en traktor och en australiensisk hipster. Allt som behövs för ett fint vin. </div> <div> <div> </div> <div>Principen är ganska enkel. </div> <div> <div> </div> <div>Chaffören försökte lära Anton att öppna dörren för mig. Det gick sådär. </div> <div> </p> <div> </p> <div>Fint överallt!</div> <div> <div> </div> <div>Vi åkte till ett ställe där de gjorde champange, som inte får heta champange men som är som champange. </p> <div> </div> <div>Det var lite extra kul för de var mitt uppe i skördning, man skördar några veckor tidigare när det gäller bubblor. Det här är chardonnay druvor som smakade gott! </div> <div> <div> </div> <div>När man gör bubbelvin har man jäst i flaskan. För att få ut jästen låter man flaskorna hänga uppochner, sen fryser man toppen och plockar ut en liten jäst-isbit.</div> <div> </div> </div> <div> <div> </div> </div> <div>Framåt! </div> <div> <div> </p> <div> </p> <div> </div> <div>Jag tror vi hann med sex, om inte sju (?) olika vingårdar, vilket var kul! Kan starkt rekommendera att åka runt på en vintur och att skita i att spotta! </div> </div> </div> </div> <div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> <div> </div> <div> </div> </div> </div> </div> <div> </div> <div> </div> </div> </div> </div> </div>