Hemlagade soup dumplings, har ni ätit det någongång? If not, gör det! Nyårsmål för 2017, varsågod! Jag har helt glömt visa när vi lagade soup-dumplings i mellandagarna. Anton hade gett sin syster bambukorgar och ingredienser i julklapp och tur för oss ville hon sätta igång direkt. Bra julklapp ändå, när man kan använda den direkt. Precis som när man var liten. Det är lite tidskrävande, men inte så farligt om man fuskar lite. Vi gjorde inte egen deg exempelvis, utan köpte på Kina center livs på Möllan. Tips till dom i Malmö! Just i mellandagarna fyllde vi våra hemlagade soup dumplings med köttfärs, men vi gjorde några med vegetarisk fyllning (fast vi hade fortfarande gelatin i så vi fick i soppan i knytena) på nyår som blev minst lika goda. Vera hade lite mer finess - och tålamod - i fingertopparna än Anton. Kolla så fint! Till historien hör att jag och Anton älskar soup-dumpling. Det upptäckte vi när vi var i New York och var väldigt hangry. Vi svängde in på första bästa ställe - vilket visade sig vara en asiatisk restaurang med en stjärna i Michelin (fast, hm.. nu verkar de ha förlorat den och är helt enkelt bara med i guiden, vilket iof inte är illa pinkat det heller). Det var i alla fall tokbilligt och de hade asgoda soup-dumplings. Tips till dom i New York! Ta-da! Sen var det dags att ånga dom. Lägg inte i för många samtidigt och se till att dom inte nuddar bambukorgen. Av erfarenhet vet jag att dom fastnar väldigt lätt = all soppa rinner ut. Så gott! Verkligen en av mina favoritgrejer att äta. Till serverade vi ris, en kycklinggrej med ingefära och paprika och pak choi. Här finns förresten mer utförliga och pedagogiska instruktioner! Lycka till och berätta gärna om ni lär er ett lifehack eller två, sånt kan man liksom aldrig få för mycket av. Puss!